Experimente,  Productivitate

Avem nevoie de o formula a productivitatii?

De cand am inceput sa vorbesc despre productivitate, am constatat ca exista un interes crescut pentru instrumente & formule de productivitate. Mai exact, atunci cand e vorba de o aplicatie de productivitate, numarul cititorilor de pe blog sau al intrebarilor de la evenimentele mele creste. Daca se mai aduce in discutie si de “formula productivitatii” interesul devine incredibil. Daca esti in cautarea unei formule a productivitatii atunci articolul acesta este pentru tine.


Proiecte, sarcini, timp redus, multe sarcini, sedinte, emailuri, alte sedinte, alte proiecte neprevazute, carti de citit, articole de citit, timp liber, timp redus cu familia, din nou emailuri, update-uri pe retelele de socializare. Ce bine daca ar exista o formula pentru a ne creste productivitatea? 

Este surprinzator cum lucrurile simple care sunt la indemana noastra incep sa paleasca atunci cand suntem in cautarea unor “formule”. Acele idei simple sunt de cele mai multe ori raspunsul la dificultatile cu care ne confruntam. Culmea este ca persoanele dragi noua ne atrag atentia si ne ofera chiar acele solutii de fiecare data. Fie ca sunt parintii nostri, prietenii sau colegii, din afara se vede mult mai bine. Insa, atunci cand esti prins in “jocul” sarcinilor si proiectelor pare mai greu de crezut ca esti, asa cum imi place mie sa spun, “la un singur pas de cresterea productivitatii”.

E mai simplu sa cauti urmatoarea carte care-ti spune, ghici ce, ca ar trebui sa dormi suficient pentru ca nivelul tau de energie si atentie sa te faca sa ajungi mai usor la rezultate. Desigur, de cele mai multe ori, familia iti transmite acelasi mesaj. Sau, atunci cand stai mult peste program, este mai usor sa cauti o formula care sa te faca sa lucrezi ca un robot peste 12 ore, fara sa iei in seama sfaturile prietenilor care te cheama la o intalnire si care-ti spun ca ai nevoie si de relaxare pentru restaurarea atentiei.

Avem nevoie de o formula a productivitatii? A avea o formula ar insemna sa putem generaliza toate situatiile existente si raspunsul la formula sa fie valabil pentru toti. Insa ceea ce pare dificil ca numar de sarcini pentru o persoana poate sa se potriveasca ca o manusa pentru alta persoana. Ceea ce o persoana numeste stres poate sa fie o provocare pentru alta persoana. Raspunsurile sunt de fiecare data in fiecare dintre noi, sau cel putin in vocea celor apropiati noua.

Atunci cand vei vrea sa cauti o formula sau o aplicatie care sa te scape de numarul mare de sarcini, incearca sa te intrebi cum ai ajuns sa ai sarcini pe care nu poti sa le realizezi decat stand peste program sau lucrand in week-end? Si poate constientizand vei intelege ca raspunsurile si solutiile vor incepe sa se contureze.

Esti in cautarea unei formule a productivitatii?

 


Te astept si pe pagina mea de Facebook aici.

Te-ar putea interesa si Ebook-ul “Planificarea activitatilor” disponibil gratuit aici.

Ebook Costin Ciora planificarea activitatilor


Acesta este articolul nr. 12 din Experimentul de productivitate30 de zile de scris cate 1 articol/zi pe blog”.  Poti sa citesti articolul nr. 11 aici: Filtrarea sarcinilor

Pe 26 septembrie te astept la Ora de Productivitate la Seneca Anticafe. Detalii aici.

Ai nevoie de sprijin? Am dezvoltat programul Productiv 30 – mai productiv in 30 de zile – afla mai multe aici.

launch

Comments Off on Avem nevoie de o formula a productivitatii?