Aplicatie de Productivitate,  Experimente,  Productivitate

10 aplicatii pe care le folosesc si care te pot ajuta sa-ti cresti productivitatea astazi

Numarul ridicat de sarcini dintr-o zi, de proiecte in care suntem implicati, emailuri sau sedinte, duce la nevoia de a utiliza aplicatii care ne simplifica modul in care lucram. Daca esti in cautarea unor aplicatii pentru a-ti usura munca, atunci acest articol este pentru tine.


Gasirea aplicatiilor care ne pot ajuta trebuie sa porneasca de la intrebarea „Ce nevoie curenta am pentru cresterea organizarii?” Pornind de la aceasta simpla intrebare putem ajunge la gasirea categoriei necesare si ulterior la aplicatia dorita.

Mai jos iti prezint aplicatiile pe care le utilizez pentru diferite nevoi de crestere a productivitatii:

1.Todoist – am mai discutat despre aplicatia aceasta aici. Design-ul simplu si usurinta organizarii sarcinilor m-au facut sa o folosesc de ceva timp. Bineinteles, iti recomand sa testezi si alte aplicatii pentru a analiza care ti se potriveste ca functionalitati si design. Iti propun sa incerci Wunderlist, Asana sau Any.do

todoist

Articol> Cauti o aplicatie pentru notarea sarcinilor? Iti recomand Todoist!

2.Trello – este o aplicatie foarte utila atat pentru setarea pasilor unui proiect sau a obiectivelor dar si pentru task management. Interfata foarte atractiva face ca utilizarea sa fie simpla dar si diferita de o lista de sarcini simpla. Poti sa citesti mai multe despre aplicatie in review-ul facut aici. 

trello

Articol> Trello App Review

3.Evernote  

Am inclus Evernote si intr-un articol despre productivitatea echipelor, ca instrument indispensabil. Aplicatia te ajuta sa-ti organizezi notitele de orice fel dar si resursele gasite pe internet (prin functia Web Clipper).

evernote

Citeste articolul in editia online a Revistei Cariere – 5 aplicații care îți vor crește productivitatea echipei

4.Instapaper – iti permite sa-ti organizezi resursele gasite pe internet, iar ulterior sa le citesti fara ca reclamele sau alte pop-up-uri sa te deranjeze. Stilul minimalist o face usor de folosit si ideala daca vrei sa te concentrezi pe a cerceta diverse articole.

instapaper

5.The Email Game

Cum ar fi sa-ti verifici emailul si sa te joci in acelasi timp? Daca esti in cautarea unui mod mai distractiv de verificare a emailului, aceasta este o aplicatie utila. In functie de tipul emailului, genereaza un timp limita de citire astfel incat sa-ti eficientizezi raspunsul la emailuri, si de ce nu chiar sa ajungi la Inbox ZERO.

email-game

6.Toggl 

Uneori timpul trece si pare ca nu am reusit sa facem ce ne-am propus. Dar cum stim exact pe ce a trecut timpul? Iti propun aceasta aplicatie despre care am mai vorbit aici. Toggl iti permite ca la un simplu click din browser sa incepi contorizarea sarcinii la care lucrezi. Mai mult, optiunea Pomodoro iti permite ca dupa un timp stabilit (de regula 25 de minute) sa primesti o notificare ca trebuie sa faci o scurta pauza.

toggl

Articol> Ce repede a trecut timpul! Notarea timpului petrecut cu fiecare sarcina

 

7.Unroll.me

Vrei sa afli la cate newslettere esti abonat(a)? Atunci, Unroll.me este o aplicatie utila pentru curatarea emailului tau. Aplicatia iti permite sa te dezabonezi, sa pastrezi emailul sau sa-l introduci intr-un email zilnic (de tipul daily digest). Poti sa afli mai multe in video-ul demo-ul meu de mai jos.

unrollme

Video demo > Demo Productivitate # 1 – Organizarea emailurilor de tip newsletter din inbox

 

8.Momentum – este o extensie de Google Chrome utila pentru noile tab-uri deschise. Iti permite sa-ti introduci cea mai importanta sarcina la care te concentrezi, astfel incat la deschiderea unui nou tab sa-ti apara ca reminder.

momentum

Articol> Pe ce te vei concentra astazi? Aplicatia care ma ajuta in fiecare zi

 

9.One Tab

Daca esti genul care deschide foarte multe ferestre in browser, atunci aceasta aplicatie te va ajuta. Daca deschizi foarte multe ferestre, e posibil ca functionarea calculatorului tau sa fie afectata. Mai mult, atunci cand ai multe ferestre deschise, este posibil sa ai nevoie de informatiile din acele ferestre. Printr-un simplu click One Tab iti salveaza toate ferestrele intr-o lista (disponibila pe zile) astfel incat sa te concentrezi pe acele informatii la care lucrezi acum.

onetab

Articol> Limiteaza ferestrele din browser folosind OneTab

 

10.Break Free

Daca vrei sa analizezi cat timp petreci pe telefon, iti recomand aplicatia Break Free. Poti sa analizezi timpul pe aplicatii si chiar are o functie de afisare a unui pop-up cu mesajul “Do you really need to check your phone?” atunci cand deschizi telefonul. Poti sa citesti despre aceasta aplicatie aici.

break-free

Articol > 2 aplicatii pentru a reduce timpul de utilizare a telefonului

Aplicatiile te pot ajuta insa doar dupa ce ti-ai clarificat clar „de ce” si „ce” vrei sa faci. Nu uita insa ca nicio aplicatie nu va putea sa inlocuiasca munca efectiva pe care trebuie sa o faci, dar si concentrarea de care ai nevoie pentru a nu trece de la o sarcina la alta. In cele din urma, a fi mai productiv inseamna sa obtii rezultate mai bune si mai  mult timp liber pentru tine si familia ta.

Tu ce aplicatii folosesti?

 


Te astept si pe pagina mea de Facebook aici.

Te-ar putea interesa si Ghidul “33 de aplicatii pentru cresterea productivitatii” disponibil gratuit aici.

cover-ebook

 

Acesta este articolul nr. 20 din Experimentul de productivitate 30 de zile de scris cate 1 articol/zi pe blog”.  Poti sa citesti articolul nr. 19 aici.

Comments Off on 10 aplicatii pe care le folosesc si care te pot ajuta sa-ti cresti productivitatea astazi