Aplicatie de Productivitate,  Productivitate

App Review: Trello

Web: https://trello.com/
Rating-ul meu: 4.8 din 5 (vezi mai multe despre metodologia pe care o folosesc aici)

Am mai vorbit despre aplicatii de productivitate, mentionand si Trello (vezi un articol aici). Mai mult, am realizat si un video demo despre o alta aplicatie- Unroll.me – aici.

Dupa cum mentioneaza si cei din echipa Trello, aplicatia este folosita de milioane de oameni, fiind o modalitate prin care poti sa-ti gestionezi proiectele si sa-ti organizezi totul.

Organizare:
Trello functioneaza ca un fel de panou pe care ti-ai trecut o serie de post-it-uri, fiind structurat pe: echipe sau arii , boards, lists si cards.

Pe prima pagina iti vei putea seta in primul rand aria de interes (ex. Personal, Familie, Business, Comunitate), urmand ca dupa sa creezi cate o tabla (Boards) pentru fiecare proiect. In interiorul fiecarui proiect vei putea crea liste de tipul To Do, Doing, sau Done iar in cadrul fiecarei liste vei putea adauga actiunea necesara a se realiza.
Pe masura ce numarul de boards creste, ai optiunea de “Favorite Boards”, adica pe prima pagina sus vei gasi cele mai importante proiecte ale tale din diferite arii.

Functionalitati
Aplicatia are o serie de functionalitati precum colaborarea in echipe si organizarea task-urilor in calendar. Un minus ar putea fi neincluderea tuturor task-urilor intr-o lista comuna pe care sa o vezi zilnic, fiind necesar sa intri in fiecare board. Daca privesti Trello ca un project management tool unde sa vezi imaginea de ansamblu si nu ca pe un to-do list tool, atunci aplicatia este perfecta.

Design-ul app-ului
Trello are un design ce te inspira, intrucat pentru fiecare board poti sa-ti alegi o poza care sa te inspire si pentru fiecare card poti adauga un label de o culoare diferita.

Trello cu siguranta e locul unde poti sa-ti incluzi obiectivele, task-urile sau planificarea unui proiect. Imaginile din app iti asigura si putina inspiratie de care ai nevoie.

Integrarea cu alte aplicatii

Trello permite integrarea cu alte aplicatii precum Evernote, avand si extensie de Google Chrome. Mai mult, este integrata si cu aplicatia IFTTT astfel incat poti crea o serie de reguli intre aplicatii.

Pret

Aplicatia este gratuita pentru versiunea de baza (care este mai mult decat suficienta pentru planificarea de baza). Pentru functionalitati extra, Trello are o versiune Gold cu 5 dolari pe luna.

Concluzie:
Este o aplicatie excelenta, pe care eu o folosesc pentru gestionarea proiectelor. Sfatul meu este sa testezi aplicatia sa vezi daca ti se potriveste.

Te-ar mai putea interesa si Video-Demo-ul: Organizarea emailurilor de tip newsletter – un demo despre folosirea aplicatiei Unroll.me