Aplicatie de Productivitate,  Concentrare,  Experimente,  Productivitate

Pe ce te vei concentra astazi? Aplicatia care ma ajuta in fiecare zi

Cum ai putea sa-ti pastrezi concentrarea pe activitatile importante atunci cand ai foarte multe emailuri si multe sarcini? In plus, vrei sa citesti articole, update-uri de pe retelele de socializare sau rapoarte pe care le-ai amanat de foarte mult timp. Pare ca vrem sa facem foarte multe lucruri si avem foarte putin timp la dispozitie. Insa, sunt rezultatele obtinute parte a realizarii multor sarcini sau concentrarii pe lucrurile cu cel mai mare impact? Daca esti genul care-si gaseste cu greu concentrarea, acest articol este pentru tine. In final, iti voi prezenta aplicatia care ma ajuta zilnic.


Cum spuneam in articolul de ieri, la finalul fiecarei zile ar trebui sa ne intrebam daca am fost productivi. Adica, daca sarcinile realizate au fost corelate cu obiectivele noastre generale. Echivalentul din timpul zilei este intrebarea “Pe ce te vei concentra astazi?”. Este foarte usor ca implicati in numarul mare de activitati, proiecte plus lucruri pe care vrem sa le citim sau sa le facem, sa ne pierdem concentrarea.

Cum spunea Chris Bailey, productivitatea se refera nu doar la gestionarea timpului, dar si la gestionarea energiei si a atentiei. Capacitatea de a te concentra pe sarcinile care duc la impact ridicat devine o calitate din ce in ce mai necesara intr-un mediu de business in care pare ca ai oportunitati la fiecare pas. Un prieten imi spunea de curand ca are foarte multe lucruri de citit si nu-i ajunge timpul. Articolele, cartile sau orice alta resursa utila domeniului tau sunt practic inepuizabile si este dificil sa le acoperi pe toate. Insa, atunci cand te concentrezi pe acelea care ar putea sa aiba impact asupra activitatii tale curente, numarul lor incepe sa scada.

Este simplu sa-ti realizezi o lista de sarcini, insa cheia consta in a te ocupa de fiecare dintre acestea pas cu pas, eliminand orice sursa de distragere de atentie. De multe ori privim lista de sarcini sub presiunea numarului ridicat de sarcini. Celebrul autor Stephen King, intrebat fiind cum isi scrie cartile, a raspuns “Cuvant cu cuvant.” La fel si un proiect se finalizeaza sarcina cu sarcina, zi dupa zi.

De ceva timp folosesc un instrument care imi aduce aminte zilnic de cel mai important lucru pe care trebuie sa ma concentrez. Este o extensie de browser numita Momentum, disponibila aici.

momentum-2

 

De ce imi place? Fiindca atunci cand deschid o noua fereastra imi apare ecranul Momentum cu o simpla intrebare: “What is your main focus for today?” (la fel ca in imaginea de mai sus), permitandu-mi sa adaug, impreuna cu un background ce se schimba zilnic si un citat motivational. Aplicatia permite si adaugarea unei liste de sarcini.

In traducere din limba engleza “Momentum” inseamna IMPULS. Si ce crezi ca se va intampla atunci cand trecand din fereastra emailului tau vei dori sa deschizi o noua fereastra in care sa introduci adresa retelei tale de socializare preferate? Te va intampina Momentum si cel putin vei fi constient ca in loc sa te ocupi de lucrul important pentru tine din punctul de vedere al concentrarii, atentia ta va fi directionata catre altceva.

Sper ca acest articol sa-ti fie de folos. Poate crezi ca ar fi de folos si altor colegi si prieteni, asa ca te invit sa-l distribui.

Pe ce te vei concentra astazi?


Te astept si pe pagina mea de Facebook aici.


Acesta este articolul nr. 10 din Experimentul de productivitate30 de zile de scris cate 1 articol/zi pe blog”.  Poti sa citesti articolul nr. 9 aici: Ai fost productiv(a) astazi? Cum sa iti analizezi productivitatea in drumul tau spre casa…