Productivitate

Ce inseamna sa fii mai productiv?

De cele mai multe ori cand spun ca ajut oamenii sa-si maximizeze productivitatea, raspunsul cel mai frecvent este “Da, insa eu nu am nevoie sa fiu mai productiv la servici. N-am nevoie de maximizarea productivitatii. In schimb, as vrea sa fac mai multe in timpul liber”.

Productivitatea incepe din momentul in care te trezesti si pana cand adormi (si daca vrei sa fiu si mai exact, chiar si atunci cand dormi, mai ales ca exista aplicatii ce pot sa-ti masoare calitatea somnului).

Daca esti productiv la servici, asta nu garanteaza ca esti productiv in realizarea planurilor ce tin de propria ta persoana (poate vrei sa inveti sa inoti mai bine, sa ai timp sau alergi sau sa inveti sa canti la pian), de timpul petrecut in familie (poate ai vrea sa petreci mai mult timp cu familia in parc) sau intalniri cu prietenii.

Cand inveti sa fii mai productiv, inveti tehnici pe care le poti aplica pe toate planurile, mai ales in cel personal. Fiindca, de cele mai multe ori, tocmai acolo este problema principala.

Daca lucrezi intr-o corporatie, cel mai probabil, te vei alinia unui program de lucru, unei pauze de pranz, folosind instrumente si “obiceiuri” din cadrul firmei care te vor face sa fii productiv. De fapt, vei realiza sarcinile pe care oricum trebuie sa le faci.

Insa, cand vei pleca de la servici, vei avea nevoie de acea “libertate” ce se va transforma in lipsa unei rutine privind dimineata, somnul sau cina. A fii productiv, inseamna sa ai grija tocmai de acele momente cand nu esti la servici. Atunci cand, fiind cu prietenii in oras, iti verifici insistent telefonul pentru un update pe Facebook, fara sa fii prezent.
Iti doresc sa fii productiv atat profesional cat si personal!

Poate te intereseaza si articolul: 4 pasi strategici pentru productivitate

template setarea obiectivelor