Productivitate

Ce rutina de dimineata au cei mai de succes lideri din lume?

Cei mai celebri oameni de business din lume sunt cunoscuti pentru nivelul ridicat de productivitate. Abilitatea de a gestiona oameni, situatii si a lua decizii rapide incepe pentru acestia imediat dupa trezire prin intermediul unei excelente rutine de dimineata.

Bineinteles, fiecare dintre acestia a ajuns la aceasta rutina dupa foarte multi ani in care au testat, aplicat sau schimbat activitatile de dimineata. Mai jos vei gasi detaliile rutinei de dimineata pentru: Barack Obama, Bill Gates, Jeff Bezos, Howard Schultz, Mark Zuckerberg, Benjamin Franklin sau Richard Branson.

Rutina lor nu reprezinta o formula magica pe care poti s-o aplici si vei obtine rezultate remarcabile ci mai degraba un ghid pe care ai putea sa-l folosesti. Tine minte totusi, ca asa cum spuneam in ultimul articol (4 pasi strategici pentru productivitate), depinde foarte mult si de mediul in care traiesti si lucrezi, asa ca iti sugerez o tactica de adaptare a ideilor la situatia ta. Este foarte probabil ca unele lucruri din rutina de dimineata sa ti se pare greu de aplicat, chiar imposibile, pe cand altele sa descoperi ca deja le practici. Nu uita ca orice schimbare este posibila, daca ai un obiectiv, un plan de actiune si te apuci de treaba.

Stiinta spune ca “vointa” noastra este la cel mai ridicat nivel dimineata, asa ca incepe ziua in forta!

Mai jos, sunt cateva detalii despre rutina de dimineata a celor mai de succes  lideri din lume:

Barack Obama – Presedintele SUA

Are o rutina stricta cu privire la exercitiile fizice la 6:45, inainte de micul dejun in familie si pregatirea fetelor sale pentru a merge la scoala.

Bill Gates – fondatorul Microsoft 

Este un promotor al sanatatii si isi petrece dimineata pe banda de alergare in timp ce vizioneaza cursuri ale Teaching Company.

Jeff Bezos – CEO Amazon 

Spune ca nu ii plac sedintele de dimineata. Prefera sa stea acasa si sa aiba un mic dejun sanatos impreuna cu familia sa.

Howard Schultz – CEO Starbucks 

Se trezeste in fiecare zi la 4:30, plimbandu-si cei 3 caini si facand exercitii fizice. In jurul orei 5:45 pregateste cafeaua si micul dejun pentru el si pentru sotia sa.

Mark Zuckerberg fondatorul Facebook

Este binecunoscut pentru ca se imbraca in acelasi stil zilnic, un lucru pe care el l-a mentionat ca il ajuta in a elimina inca o decizie pe care trebuie sa o ia. Si nu este singurul. Detalii aici

Benjamin Franklin (una dintre cele mai cunoscute personalitati din istoria Statelor Unite, unul din Founding Fathers, diplomat, om de stiinta, inventator, filozof, profesor si om politic)

Este unul dintre primii utilizatori ai listei de sarcini (to-do list) pe care o urma intocmai in fiecare dimineata de la 5:00 la 7:00. Rutina lui Benjamin Franklin includea program de rugaciune, planificarea zilei, sesiune de invatare si micul dejun.

Richard Branson – fondatorul Virgin Group

Se trezeste in fiecare zi la ora 5, indiferent de locul unde se afla in lume. Trezindu-se devreme are timp pentru exercitii fizice, timp petrecut cu familia, meditatie, citit, analizarea to-do listului sau scris in jurnal sau realizarea unei liste de recunostinta.

 

In final inchei cu o intrebare pentru tine: care este rutina ta de dimineata? Cum iti afecteaza aceste obiceiuri productivitatea de peste zi si cea generala?

Iti doresc sa ai maxim de productivitate!

Poate te intereseaza si articolul: Timpul si productivitatea

template setarea obiectivelor

Surse utilizate:

http://www.independent.co.uk/news/business/news/from-steve-jobs-obama-jeff-bezos-mark-zuckerberg-how-8-of-the-world-s-most-successful-people-start-a6686466.html

The Surprising History of the To-Do List and How to Design One That Actually Works

http://www.businessinsider.com/what-everyone-can-learn-from-richard-bransons-morning-routine-2015-10