Productivitate

3 factori care iti influenteaza productivitatea

Ce inseamna sa fii productiv?

Cel mai bine este sumarizat in citatul meu preferat al lui Paul J. Meyer – “Productivitatea este intotdeauna rezultatul angajamentului
pentru excelenta, planificare inteligenta si efort concentrat.”

Din citatul de mai sus reies 3 zone de influenta: viziunea, planificarea si efortul concentrat.

Chris Bailey de la ayearofproductivity.com a petrecut 1 an experimentand o serie de modalitati de crestere de productivitatii, realizand o serie de articole si clipuri pe acest subiect.

Pornind de la aceste experimente si studierea productivitatii, acesta aduce in discutie 3 factori care influenteaza productivitatea si anume:
– gestionarea energiei
– gestionarea atentiei
– gestionarea timpului

Cei 3 factori sunt prezentati in figura de mai jos.

factori

Sursa: adaptare dupa ayearofproductivity.com 

 

Pentru a fi productiv ar trebui sa gestionezi la cel mai ridicat nivel toate cele 3 zone.

Nivelul energiei vizeaza aspectele referitoare la cantitatea si calitatea somnului, exercitii fizice, hidratarea si nutritie

Nivelul atentiei vizeaza concentrarea sau modalitatile prin care poti sa lucrezi la sarcinile tale fara sa fii intrerupt, sau limitand posibilitatile de a fi intrerupt.

Gestionarea timpului presupune planificarea prioritatilor tale, sau asa cum spune Stephen Covey “Cheia nu este sa prioritizezi ceea ce este in agenda ta, ci sa-ti treci in agenda prioritatile!”.

Pornind de la cei 3 factori care iti influenteaza productivitatea iti propun sa analizezi unde te afli astazi, cu nivelul energiei, timpul si atentia pe sarcinile importante.

 

Te-ar putea interesa si articolul: Cand decizi in ce sa te imbraci pentru serviciu? Despre decizii si productivitate