Productivitate

4 aplicatii pentru cresterea productivitatii

Cand ne gandim la productivitate, de cele mai multe ori, ne concentram pe timpul petrecut in realizarea unei activitati.

Iti prezint in cele ce urmeaza 4 aplicatii ce pot sa-ti creasca nivelul de productivitate (disponibile direct pe calculator sau ca app-uri pe smartphone).

1. Trello

2  header01-e1398109378929

Iti mai aduci aminte cum foloseasi post-it-urile pentru a-ti planifica o lista de activitati? Trello functioneaza pe un principiu similar, avand boards, cards si labels. In cazul in care ai multiple proiecte, poti sa le organizezi, Trello oferind functii precum: checklist, schedule task sau de incarcare a unui atasament.

Aplicatia este gratuita pentru functionalitatile de baza. Detalii pe https://trello.com/

2. Instapaper

instapaper

Instapaper este o aplicatie ce poate fi folosita pentru a salva articole sau pagini web pentru a citi articolele mai tarziu. Cum, in permanenta, suntem asaltati de informatie, de cele mai multe ori, un articol interesant poate sa ne distraga de la activitatea principala. Salvandu-l in Instapaper printr-un singur click (are o extensie de browser) poti sa-ti pastrezi articolele preferate si sa le organizezi in foldere. Mai mult, articolele sunt prezentate direct in Instapaper (nu in site-ul propriu zis), eliminand astfel posibilele informatii din cadrul unui site, care ne-ar putea atrage atentia.

Aplicatia este gratuita si disponibila pe https://www.instapaper.com

3. Unroll.me

logo-unrollme

Te-ai abonat la o serie de informatii pe care le primesti pe email. Au fost interesante, insa acum inbox-ul tau este plin si nu ai timp pentru a citi tot. Unroll.me este o aplicatie ce iti scaneaza adresa de email si verifica toate abonarile pe care le-ai facut. Dupa scanare, iti spune numarul si tipul abonamentelor si ai 3 optiuni: pastrarea abonamentului si primirea in continuare a emailului, dezabonare si „Adaugare in Rollup”. Daca primele 2 functii nu sunt ceva nou (intrucat te poti dezabona de la emailuri oricand), ultima functie „Adaugare in Rollup” permite gruparea emailurilor si primirea lor intr-un singur email, 1 singura data pe zi (cu specificarea perioadei) dimineata, dupa-amiaza sau seara).

Detalii si testare pe https://unroll.me

4. Focus@will

focus

Focus@will este o aplicatie dezvoltata in parteneriat cu cercetatorii de top in neurostiinta, Dr. Evian Gordon, Dr. Stephen Sideroff (UCLA Professor of Psychology) si expertul ADHD si autor de succes Dr Ned Hallowell. Aplicatia presupune utilizarea muzicii pentru cresterea concentrarii. Avand peste 10 stiluri de muzica, aplicatia permite cresterea sau scaderea tempo-ului si utilizarea muzicii potrivite (conform cercetarii celor 3 neurologi) pentru maximul de productivitate.

Aplicatia permite o perioada de testare gratuita de 15 zile. Detalii pe https://www.focusatwill.com

Exista o diversitate de instrumente pe care le poti folosi, cel mai bine este sa le testezi si sa-ti gasesti instrumentele care ti se potrivesc.

Iti doresc maxim de productivitate!

template setarea obiectivelor

4 Comments