Productivitate

Mai conectati?

Acum cateva zile, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a anuntat recordul de 1 miliard de oameni ce au utilizat Facebook intr-o singura zi. Mai exact, luni, 24 august, 1 din 7 oameni ai planetei au verificat contul de Facebook.

El spunea in acest anunt: „O lume mai conectata este o lume mai buna. Aduce relatii mai bune cu cei pe care ii iubesti, o economie mai buna cu mai multe oportunitati, o societate mai puternica ce reflecta valorile noastre.”

DA:
– este bine ca avem acces la informatie si prin retelele sociale chiar putem filtra informatia de interes pentru noi;
– este perfect ca suntem in contact cu colegii din liceu sau facultate sau cu prietenii din alte orase;
– si mai bine, ca aflam noutati despre rude indepartate si evenimente importante;
– excelent ca Facebook este un tool util companiilor pentru a satisface mai bine cerintele punctuale ale clientilor, folosing algoritmul privind interesul acestora;
– inaltator sa citesti ca membrii unei familii ce nu se gaseau dupa un cutremur in Asia, s-au regasit cu ajutorul retelei (sunt nenumarate exemple de acest fel);
– si mai inaltator, sa vezi campanii umanitare ce au pornit de la o simpla idee sau miscari in societate avand ca voce comuna retelele sociale;
-…plus multe alte beneficii.

DAR,
– de cate ori ai observat la o iesire in oras, multe mese de „prieteni” ce foloseau telefonul fara sa scoata un cuvant cateva minute?
– de cate ori ai vazut o familie: tatal, mama, copii folosind insistent telefonul la un pranz de duminica in oras?
– de cate ori ai vazut in metrou sau alt mijloc de transport in comun, ecranele albastre reflectate pe fetele calatorilor?
– sau ti s-a intamplat sa iesi in oras si unul din prietenii de la care incercai sa afli „Updates” direct nu de pe „Timeline”, tocmai atunci era curios ce s-a mai „intamplat” pe Facebook?

Linkul atasat contine detaliile unei cercetari realizate de Andrew K. Przybylski si Netta Weinstein de la Universitatea Essex privind modul in care folosirea telefoanelor smart afecteaza relatiile sociale (chiar si prin simpla prezenta a telefonului). Limitarea relatiilor sociale conduce la probleme de productivitate si efecte generale in economie.

http://liveboldandbloom.com/10/relationships/how-smartphones-could-be-ruining-your-relationship

Astazi, suntem, ca niciodata, mai CONECTATI, dar suntem oare mai APROPIATI?