Productivitate

Ingrediente pentru productivitate, nu mod de preparare

In cazul in care te gandeai ca voi prezenta vreo reteta, tin sa te dezamagesc. 🙂

Astazi vreau sa-ti vorbesc despre greselile frecvente facute in procesul de crestere a productivitatii. Exista un interes crescut din partea persoanelor ocupate in identificarea modalitatilor prin care ar putea sa fie productive. De multe ori insa, asociaza productivitatea cu a face mai multe lucruri. Uneori acest lucru este adevarat. Prin cresterea eficientei tale, printr-o planificare riguroasa, vei putea sa realizezi mai multe lucruri. Insa, cheia poate sa fie in renuntarea la anumite activitati si concentrarea pe activitatile care creeaza cea mai mare valoare, dar aduc si cel mai mare nivel de satisfactie personala.

Intr-o perioada cand informatia este abundenta, dorim “retete” clare pe care putem sa le folosim in cresterea productivitatii noastre. O reteta pentru un tip de mancare, cuprinde tipul ingredientelor, cantitatea si modul lor de preparare. De cele mai multe ori, in dezvoltare personala, si in special in cresterea productivitatii, ne concentram prea mult pe modul de preparare si uitam ca “ingredientele” sunt cele pe care ar trebui sa le analizam mai in detaliu. Spre exemplu, daca “reteta” este sa te trezesti dimineata la ora 6:00 si sa alergi 10 km, ingredientele sunt trezitul de dimineata si exercitiile fizice (in acest caz alergarea), “cantitatea si modul de preparare” fiind in acest caz trezitul la ora mentionata si alergarea numarului de kilometri.

In momentul in care te concentrezi mai degraba pe beneficiile ingredientelor, vei putea adapta “modul de preparare” la propria ta persoana.

Vei putea observa orice “reteta” de cresterea a productivitatii, perspectiva adaptarii la conditiile tale, capacitatilor tale si a obiectivelor tale. Sansele de reusita vor fi in acest caz mai ridicate, intrucat nu vei duce obiectivul intr-o zona de strictete ci mai degraba intr-o zona de flexibilitate.

Si cine stie, cand atentia va fi mai ridicata catre “ingrediente” s-ar putea sa creezi o reteta de succes mult mai buna. Gandeste-te la cei mai buni chefi din lume. Multi dintre ei sunt celebri tocmai ca au reinventat retete, au adaugat poate chiar ingrediente si au schimbat modul de preparare.

Pe tine cine te opreste?

Te-ar mai putea interesa si articolul 4 moduri prin care poti planifica mai bine