Book review,  Productivitate

Book Review: Leo Babauta “Mai mult cu mai putin”

Informatii despre carte:

Leo Babauta – Mai mult cu mai putinEditura Publica, Bucuresti, 2012, 168 de pagini

Ratingul meu: 4.8 din 5 (vezi mai multe despre metodologia pe care o folosesc aici)

Despre autor:

Leo Babauta a fondat blog-ul Zen Habits in 2007, ce a devenit in mai putin de 1 an, un blog foarte cunoscut. Astazi Zen Habits are peste 200.000 de abonati si a fost numit de 2 ori in lista celor mai bune 25 de bloguri din lume de catre Revista Time. Leo Babauta traieste in San Francisco, este casatorit si are 6 copii. Prin intermediul postarilor sale subliniaza importanta simplificarii tuturor aspectelor vietii. Este vegan, a alergat mai multe maratoane si in decembrie 2013 un ultramarathon de 50 de mile. Este autorul a 4 carti printre care “Zen to Done” dar si “Mai mult cu mai putin” ce a devenit best-seller pe Amazon.

Despre carte

Subtitlul cartii este “Arta limitarii la esential in afaceri si in viata de zi cu zi”, ceea ce iti poate face o idee despre ce este vorba. Inca din introducere, autorul prezinta ceea ce NU este cartea: nu este un manual de instructiuni, ci mai degraba un manual care sa te invete sa simplifici lucrurile si sa te concentrezi pe ceea ce este esential.

Cartea este structurata in doua parti: “Principiile” si “In practica”, abordand o serie de idei despre impunerea limitelor, concentrarea, crearea obiceiurilor dar si aspecte practice precum: verificarea emailurilor, sarcinile simple, programul de lucru si planificarea.

Cateva din instrumentele prezentate in carte:

– CIS – cele mai importante sarcini ale zilei – stabilirea celor 3 sarcini la inceputul zilei

– tehnici de reducere a mesajelor primite

– sfaturi pentru organizarea documentelor

– Practicarea recunostintei

Cartea prezinta in plus foarte multe idei si sfaturi utile de aplicat de indata!

De mult vroiam sa citesc o carte care sa aduca concepte simple pentru eficientizarea timpului, dar si de organizare a tuturor aspectelor vietii. Nu este o carte pe care sa o citesti o data si sa o lasi apoi in biblioteca, ci mai degraba, trebuie sa incerci sa aplici fiecare idee si apoi sa revii regulat pentru a-ti reaminti cum poti sa-ti simplifici viata.

Este o carte excelenta, ti-o recomand sa o cumperi cat mai curand, sa te bucuri de lectura si sa aplici ideile. Te vor ajuta nu doar in setarea obiectivelor si obiceiurilor, dar si pentru simplificarea unor activitati ce sunt poate destul de inradacinate in rutina ta zilnica.

Citatul meu preferat al autorului: “Getting organized is just rearranging the chairs on the deck of the Titanic. It does nothing to stop the ship from sinking. Instead, simplify.” – Leo Babauta

Iti doresc lectura placuta!

 

Te-ar mai putea interesa si recenzia la cartea Robin Sharma “Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul”