Concentrare,  Limitare timp telefon

(Alte) 30 de zile fara Facebook, LinkedIn si Instagram

Ce-am invatat dupa (alte) 30 de zile de deconectare de la Facebook, LinkedIn si Instagram:

– primul lucru care te marcheaza dupa o perioada deconectata de la retelele de socializare este fluxul de informatii, imagini, link-uri care-ti solicita atentia (in special Facebook). In general, gasirea concentrarii este o provocare, dar atunci cand ai alternative de genul retelelor de socializare, misiunea pare imposibila.

– constientizezi mai bine timpul pe care il utilizai pe retelele de socializare si o parte din comportamentul “normal” pe retele de socializare (de tip Like, Share), devine la o analiza mai atenta, destul de comic.

– in perioada aceasta am dezinstalat aplicatia de email de pe telefon. Nu s-a intamplat nimic negativ, ci am profitat mai bine de timpul de verificare al emailului pe laptop. Atunci cand ai acces la aplicatii de oriunde si oricand, acel “oriunde” devine “nu in locurile potrivite”, si oricand devine “nu atunci cand trebuie” (ex. esti pe telefon atunci cand ar trebui sa socializezi in oras cu prietenii)

– sunt convins ca in perioada aceasta pe toate retelele de socializare s-au postat lucruri interesante, insa senzatia este ca nu am pierdut mare lucru. In schimb, am castigat concentrare pe lucrurile care conteaza pentru mine.

– dupa acest experiment, m-am decis sa fiu deconectat 6 zile pe saptamana, lasand o singura zi de verificare si postari de articole (sper eu utile). Prin ceea ce fac, nu cred in ideea ca cel care striga mai tare si mai mult este cel care este auzit, ci mai degraba cel care aduce ceva util celor care-l citesc.

Productivitate ridicata!