Despre scris

Povestea din spatele cifrelor

Mi-a placut intotdeauna sa scriu. Inca din liceu, m-a pasionat scrisul ce intercoreleaza diferite domenii pentru o noua perspectiva. In 2010, pe cand eram doctorand, porneam acest blog cu articole din domeniul analizei economico-financiare si al strategiei. In 2015, am directionat blogul spre articole din domeniul productivitatii personale, ce a dus si la scrierea cartii “12 ingrediente pentru productivitate. Rezultate mai bune si mai mult timp liber”.

Dupa cum probabil ai mai citit sau ai auzit la expertii din domeniul psihologiei, scrisul este si o buna metoda de generare de idei dar si de gasire a claritatii. Pentru mine, a scrie este nu o dorinta, ci o necesitate. Imi place sa citesc, iar accesarea multor informatii duce la foarte multa reflectare asupra ideilor respective. Asadar, o modalitate de a elibera “spatiul” mental pentru a lasa loc unor noi informatii, este pentru mine sa scriu.

In 2019, mi-am propus ca acest blog sa cuprinda mai multe analize atat utile la nivel personal, cat si la nivel profesional. Activitatea mea este un mix de activitate de predare, cercetare, training si consultanta. Include atat activitate din domeniul financiar, cat si din domeniul performantei organizationale, training si dezvoltare personala. Care este legatura intre toate acestea? In primul rand, de multe ori vedem in business sau activitatea profesionala diferite domenii: financiar, IT, resurse umane, etc. Insa, de fapt toate sunt interconectate. Iar in final, situatiile financiare ale companiilor arata o poveste. In ele regasim rezultatul a tot ceea ce s-a intamplat peste an intr-o companie.

Asadar, sub titlul de “Povestea din spatele cifrelor”, noile articole de pe acest site vor aduce in prim plan studii de caz despre companii, analize financiare, articole despre training si performanta organizationala sau despre productivitate si strategie. Utile, profesionistilor in devenire ce vor sa ia parte la o discutie pe care imi permit sa o propun.

Mai mult, pentru 2019 mi-am propus sa scriu un minim de 500 de cuvinte pe zi: fie pentru blog, fie pentru articolele stiintifice din domeniul analizei financiare, fie pentru o carte in lucru sau o traducere a unei cartii.

Vreau ca 2019 sa fie un an in care am scris cat mai mult, si sper ca prin ceea ce voi sa gasesti informatii utile dar cel mai mult, imi doresc sa deschid un canal de comunicare cu tine.

La multi ani!