Aplicatie de Productivitate,  Experimente,  Productivitate

5 functii utile ale aplicatiei Google Calendar

Orice aplicatie de notare a intalnirilor si sarcinilor trebuie sa te ajute sa-ti atingi obiectivele. In acest articol, iti prezint cele mai importante functii (o parte mai putin cunoscute) ale aplicatiei Google Calendar.


Folosesc de foarte mult timp Google Calendar. Posibilitatea de a accesa calendarul atat pe calculator cat si pe telefon sau tableta, face ca utilizarea aplicatiei sa fie indispensabila. Mai mult, notificarile sunt cele care imi amintesc de lucrurile importante notate in agenda. Pe masura ce activitatea noastra devine mai complexa, este necesar sa avem o agenda sau calendar digital.

Articol > Calendarul si planificarea

Mai jos iti prezint cateva functionalitati mai putin cunoscute pentru Google Calendar.

1.Adaugarea unui atasament pentru o intalnire

O sedinta sau intalnire eficienta are un obiectiv, o agenda si pregatirea eficienta. Daca vrei sa atasezi un document unei intalniri la care inviti si alti colegi sau colaboratori, atunci functia de adaugare a unui atasament te va ajuta.

adaugare-atasament-google-calendar

2.Adaugare invitati in cadrul evenimentului creat

Aceasta este o functie utila in special pentru evenimentele care au foarte multi participanti. Mai mult, daca este posibil ca intalnirea sa-si modifice ziua, ora sau locul de desfasurare, o simpla modificare a evenimentului va notifica toti participantii. Acestia au posibilitatea sa accepte participarea sau nu. Acest lucru, simplifica modul de organizare a unei intalniri, eliminand nu doar emailurile trimise, dar si raspunsul la emailuri (uneori trimis cu “reply to all”).

invitati-google-calendar

3.Gaseste o ora pentru intalnirea ta

In cazul in care vrei sa vezi cand ai disponibil in Calendar pentru o anumita intalnire, dupa ce ai setat durata acesteaia, poti alege optiunea “Gasiti o ora” in care iti este afisat calendarul si intervalul marcat pentru respectiva intalnire. In felul acesta vei putea analiza mai bine daca te incadrezi sa-ti programezi intalnirea, tinand cont si de celelalte activitati planificate.

gasiti-o-ora-google-calendar

4.Identificarea mai clara a locului de intalnire

Google Calendar se integreaza perfect cu Google Maps, astfel incat atunci cand vrei sa precizezi clar locul de intalnire, poti doar sa introduci numele cafenelei sau cladirii si ti se va afisa toata adresa. Mai mult, dupa setarea evenimentului, participantii vor avea o mica eticheta numita “Harta” pe care la un simplu click vor ajunge in Google Maps pentru a vizualiza exact unde este strada/locul respectiv.

loc-google-calendar

5. Adaugarea altor calendare

Poti sa adaugi calendarul unui prieten sau sa rasfoiesti in calendare interesante precum Sarbatori sau competitii sportive. In felul acesta, orice eveniment va fi adaugat automat in calendarul tau. Bineinteles, vei avea posibilitatea sa ascuzi respectivele evenimente, atunci cand vrei sa ai afisat doar evenimentele tale. La fel de bine, poti sa distribui calendarul tau cu alte persoane pentru proiectele comune la care lucrati.

alte-calendare-google-calendar

Acestea sunt doar cateva functii ale aplicatiei Google Calendar care ma ajuta sa-mi planific mai bine activitatile. Poti gasi mai multe detalii pe pagina aplicatiei aici. Te-ar putea ajuta si articolul Hub spot de aici, ce contine trucuri mai avansate.


Te astept si pe pagina mea de Facebook aici.

Te-ar putea interesa si Ghidul “33 de aplicatii pentru cresterea productivitatii” disponibil gratuit aici.

cover-ebook

 

Acesta este articolul nr. 21 din Experimentul de productivitate 30 de zile de scris cate 1 articol/zi pe blog”.  Poti sa citesti articolul nr. 20 despre 10 aplicatii pe care le folosesc aici