Planificare,  Productivitate

Task > Schedule > Do it > Repeat

De multe ori partea aceasta de dezvoltare a productivitatii te poate duce intr-o zona mai putin practica. Te poti regasi visand la obiective si la metode de imbunatatire. Mie mi se intampla deseori. De curand, am ascultat un speech al binecunoscutului antreprenor Gary Vaynerchuck. Acesta spunea ca pentru el, zilnic un singur cuvant devine relevant si anume “Practicality”.

Dincolo de cunoasterea “De ce-ului”, a asteptarilor sau a nivelului tau de energie, de cele mai multe ori ar trebui sa pornim de la 4 lucruri:

– Task: Care este sarcina de realizat?

– Schedule it: Cand o programez?

– Do it: Cand ma ocup de ea?

– Repeat: Ce urmeaza?

SIMPLU.

tasks

Provocarea vine din necunoasterea sarcinilor clare sau in a crede ca un proiect (DA!!!) este o sarcina. Si atunci iti dai seama ca “sarcina” este prea mare si ca nu poti sa te ocupi de ea in intervalul setat. Si atunci ori amani, ori amani alte “sarcini”.

Stabileste clar care este sarcina de care trebuie sa te ocupi, seteaza-o in calendar si cand ii vine randul ocupa-te de ea. Apoi, repeta… Pana cand probabil te intrebi? Daca-ti place ceea ce faci, atunci aceasta intrebare nu-si are rostul. Bucura-te de experienta in sine de a lucra la sarcinile care-ti plac.

Atunci cand nu lucrezi eficient la sarcinile tale, e posibil sa ai o intrerupere la ciclul de mai sus. Fie nu stii care e sarcina, fie nu ti-ai planificat-o si a “cazut” din senin, fie nu te ocupi de ea, concentrandu-te direct si inchizand cele x… tab-uri deschise cu Facebook sau Linkedin sau vreo stire complet inutila sarcinii tale. Apoi, dupa ce ai finalizat-o treci la urmatoarea si tot asa. Si vei deveni mai bun(a) la a-ti intelege sarcinile, a intelege timpul necesar planificarii, a actiona si a repeta intregul proces.

Asadar, ia poza de mai sus (downloadeaza-o) si pune la vedere. Si atunci cand vei incepe sa lucrezi ia procesul pas cu pas.

1. Ce am de facut?

2. Cand pot sa o fac?

3. E planificat ACUM sa ma ocup de task-ul X. Let’s do it!

4. Repeta.