Mindfulness

Despre momentul prezent

In fiecare an ai o serie de obiective de indeplinit. In fiecare luna te gandesti la ciclurile de business sau la termenele de urmat. In fiecare saptamana te gandesti cum sa-ti echilibrezi munca si viata personala fara sa stai mult in trafic sau cum sa-ti petreci week-endul sau serile cat mai relaxant.

In fiecare zi o serie de activitati te provoaca, te complesesc, te energizeaza, te fac sa fii optimist sau pesimist. In fiecare ora, ai de realizat o serie de sarcini, ai intalniri, planuri si obiective de indeplinit. In fiecare minut, sari de la emailuri, la a citi o postare, la a raspunde la un mesaj sau la vreun apel.

Insa, in fiecare secunda esti in momentul prezent. Fiecare secunda in momentul prezent te fac sa fii mai constient ca sari de la o sarcina la cealalta. Momentul prezent te ajuta sa nu fii atras in mirajul sarcinilor de realizat fara sa ai grija de tine, mancand fara sa-ti dai seama cat si ce, in timp ce canile de cafea sau tigarile nu au oprire. Momentul prezent, te fac sa-ti dai seama ca poti raspunde pe ragaz la un email si poti sa citesti un articol interesant atunci cand este momentul de citire. Momentul prezent te ajuta sa fii acolo prezent la intalnire, nu cu gandul la visurile tale sau planurile nerealizate. Momentul prezent te face sa fii acolo cand planific un week-end, iar atunci cand week-endul se “intampla” sa nu fii cu gandul la sarcinile din cursul saptamanii. Momentul prezent te ajuta ca echilibrarea dintre munca si viata personala sa nu devina citirea unui articol despre dezvoltare personala atunci cand ar trebui sa fii alaturi de cei dragi tie.

Momentul prezent te ajuta sa intelegi ciclurile asa cum sunt, adica etape necesare pentru ce va urma. Si asa cum natura isi urmeaza cursul lasand loc pentru ce a fost si asteptand ce va urma, in plina prezenta, asa si tu vei intelege prin momentul prezent ca esti aici si acum. Si din acel loc poti sa-ti atingi obiectivele, bucurandu-te de calatorie mai mult decat de ajungerea la destinatie.

Comments Off on Despre momentul prezent