Bateria telefonului si productivitatea
Daca titlul te-a facut sa te gandesti la cum poti folosi telefonul pentru a fi mai productiv, te voi dezamagi. Prin ceea ce vei citi in cele ce urmeaza, vreau sa fac o “scurta” comparatie intre bateria telefonului si nivelul nostru de energie. Asadar, daca esti genul de persoana ce ar avea nevoie de o pauza pentrurefacerea energiei, atunci acest articol este pentru tine.
Imi aduc aminte de primul meu telefon care avea o baterie ce necesita incarcare doar dupa 3-4 zile. Primul telefon mobil din istorie avea insa o baterie ce se descarca in 20 de minute. Astazi, telefoanele inteligente permit un timp mult mai ridicat.
Totusi, cu timpul bateria unui telefon are nevoie de incarcare mai rapida, uneori chiar zilnica, mai ales daca folosim o serie de aplicatii care-i reduc din resurse.
Daca bateria poti sa o schimbi la un moment dat, nu putem spune acelasi lucru despre energia ta. La fel ca bateria telefonului ai nevoie de reincarcare periodica, de relaxarea care sa it idea energia necesara pentru o noua zi. Fie ca este vorba de somn, de nutritie, hidratare, relaxare sau concediu, poti identifica o serie de modalitati prin care te poti “reincarca”.
Ce se intampla insa, cand “bateria” energiei tale are perioade suprasolicitate? Atunci e nevoie de o incarcare uneori chiar zilnica.
Iti prezint mai jos, cativa pasi pentru mentinerea unui nivel optim al energiei tale:
1) Identifica modalitatile prin care iti poti reincarca energia.
2) Ai o perioada cu multe activitati? Este posibil sa ai nevoie de mai multa reincarcare.
3) Ai grija de bateria energiei tale. E singura pe care o ai.
Fiindca este perioada concediilor, te poti relaxa mai bine evitand contactul cu emailul si retelele de socializare.
Si de ce nu, poate si telefonul tau ar trebui lasat pentru o vreme la incarcat.
Te-ar mai putea interesa si articolul Sarcini & stari de lucru. Pregatirea pentru revenirea din concediu