Productivitate

Sunt nonline 1 an

De curand am experimentat 1 luna fara retelele de socializare: Facebook, Linkedin, Twitter si fara comunicarea prin Whatsapp. Rezultatul a fost energia mentala utila pentru activitatea mea de scris, dar si un sentiment de relaxare cu privire la sarcinile zilnice. Dintr-o data, verificarea acestor retele nu mai intra in lista mea de activitati. Dintr-o data, ma fortam sa sun pe cineva, in loc sa scriu pe Whatsapp si sa verific daca mi-a raspuns sau sa fiu intrerupt de vreun mesaj. Nu-i critic pe cei care o fac, dar mi-am analizat impactul acestor aplicatii asupra muncii mele si imi propun sa reduc in continuare utilizare lor.

Asadar, incepand cu 16 iunie sunt NONLINE. Am imprumutat conceptul si idea de la autorul Patrick Rhone. 

nonline or non-line (adj.): No longer found on, made available to, or primarily accessed or contacted through the Internet.

Asadar, voi intrerupe postarile regulate pe Facebook, Twitter sau Linkedin. La fel si comunicarea prin Whatsapp. Totul pentru un “an sabatic” in care vreau sa ma dedic scrierii unei carti.

Modalitatea online de comunicare va fi prin emailul meu contact@costinciora.ro sau prin intermediul Newsletterului unde voi posta saptamanal idei despre productivitate. Ocazional, in functie de noutati si nevoia de a le prezenta online, imi rezerv accesul si pe retelele de socializare.

O importanta influenta pentru mine a fost cartea lui Nicholas Carr – Superficialii. Efectele internetului asupra creierului uman (Editura Publica)

Luna trecuta a reprezentat o reorientare a modului in care ma concentrez si deconectarea de la retelele de socializare mi-au permis acest lucru. Cred ca prin aceasta masura pot ajunge la nivelul de concentrare dorit pentru a fi mai mult in slujba celor cu care lucrez pentru cresterea productivitatii, dar si pentru a veni cu idei (scrise intr-o carte) care sa te ajute sa-ti atingi potentialul.

Iti doresc productivitate ridicata!

Comments Off on Sunt nonline 1 an