#12ingrediente

Despre timp

In fiecare zi cautam mai mult timp. Mai mult timp pentru a ne finaliza proiectele. Mai mult timp pentru a ne relaxa, a citi, a sta mai mult cu familiile noastre, cu prietenii nostrii. Mai mult timp pentru a gasi acel lucru important care sa ne aduca mai multa implinire. Timpul trece si pare ca nu acum ci in urmatoarea secunda se gaseste ceea ce cautam. Poate maine, poate in urmatoarea saptamana, poate la anul.

Fiecare secunda este inca un pas catre a obtine mai mult. Fiecare minut este doar un pas catre ora de maine. Fiecare zi este o alta etapa pentru “saptamana viitoare”, iar fiecare an util pentru obiectivele viitoare.

Insa, uneori, timpul este mai mult decat un mijloc catre un final, asa cum spune Eckart Tolle. Uneori timpul parca se opreste. La rasaritul de dimineata, la apusul incredibil sau la un cer senin de vara. La zambetul unui copil sau un moment de liniste cand citesti o carte. Uneori permitem timpului sa fie pur si simplu, fara sa vedem secunda de acum ca un obiectiv de indeplinit, ca intr-un joc in care acumulam noi puncte. Uneori, ne ridicam ochii din telefon si timpul se opreste, cu toate ca remindere peste remindere si notificari peste notificari ne cer atentia.

Cum ar fi sa pretuim mai mult fiecare secunda asa cum este ea?

Comments Off on Despre timp