Experimente,  Productivitate

Unde te afli acum? Constientizarea si drumul spre schimbarea catre productivitatea ridicata

Studierea productivitatii nu a fost neaparat o activitate in timpul liber. Avand mereu nevoia de a ma implica in proiecte si activitati, de foarte multe ori, existau perioade cand sarcinile zilnice numeroase conduceau la nevoia eficientizarii si planificarii concrete. Asadar, productivitatea a devenit pe parcurs o nevoie, si experimentand, m-au adus in postura de a scrie despre ce experimentez, despre provocarile celor cu care am interactionat in cadrul evenimentelor pe care le organizez sau din cadrul Clubului Online de Productivitate.

Articolul de astazi are o idee cat se poate de simpla: Constientizarea este primul pas catre schimbare. Daca ti s-a intamplat sa citesti, sa participi la evenimente sau chiar programe de dezvoltare personala si tot nu ai reusit sa aplici ce ai invatat, atunci acest articol este pentru tine.

Cei cu care am interactionat pe subiectul productivitatii aveau 2 mari provocari de baza: constientizarea adevaratelor probleme de productivitate si vointa de schimbare. 

Pornind de la cele 2 provocari am dezvoltat o matrice cu 4 cadrane, in functie de nivelul scazut/ridicat de constientizare sau vointa de schimbare.

matricea

1.Cei care se complac

Constientizarea si vointa scazuta de schimbare se traduc in mentinerea situatiei actuale, chiar daca aceasta nu genereaza productivitate ridicata.

2.Cei care amana

Ni se intampla tuturor sa amanam anumite proiecte sau sarcini. Constientizam ca sunt importante dar nu avem suficienta vointa (care se poate exersa) pentru a continua. Asadar, folosim expresii precum “De maine sigur voi incepe”.

3.Cei care au multe planuri

Cand ai acces la multe articole, informatii si iti mai vezi si prietenii sau colegii implicati intr-o serie de activitati, incepi sa-ti faci foarte multe planuri. Asadar, vointa ta de schimbare este foarte ridicata. Insa, daca ti se intampla sa treci de la o activitate la alta, bifand de pe lista ta neincetat, si cu toate acestea tot nu ai un sentiment de implinire, inseamna ca te afli in cadranul 3.

4.Cei care sunt consecventi

A fi productiv nu inseamna sa-ti schimbi viata sau sa ti-o dai peste cap. Inseamna sa adaptezi acele activitati la propria persoana si sa le transformi in obiceiuri. Rezultatele si relaxarea sunt in final cele care te vor duce mai departe.

In concluzie, gandeste-te unde te afli acum si porneste la drum cu mici pasi care sa te duca mai departe.