Productivitate

Rutina de seara a celor mai de succes oameni din lume

Modul in care vezi productivitatea porneste de la o imbinare a tuturor aspectelor din viata ta, dar si a modului in care iti desfasori fiecare zi.

In acest articol, iti voi prezenta cateva obiceiuri de seara a celor mai de succes oameni din lume. Aceste obiceiuri duc la o tranzitie mai usoara de la activitatile de peste zi catre somn.

1) Plimbarea de seara

Fie ca pleci de la birou pe jos sau faci o plimbare de seara cu familia, aceasta reprezinta o tranzitie buna pentru a deconectarea de peste zi. Joel Gascoigne, CEO-ul Buffer, face acest lucru zilnic.

2) Timp petrecut cu familia

Miliardarul mexican Carlos Slim Helú isi petrece serile impreuna cu cei 6 copii si mai multi nepoti. Este o ocazie de a povesti cele intamplate pe parcursul zilie dar si de a face activitati de familie.

3) Deconectare de tehnologie

Daca pe parcursul zilei esti captat de notificarile telefonului sau emailurile primite, seara este o buna ocazie sa lasi in alta camera telefonul. Cel putin, aceasta recomandare vine de la Arianna Huffington. Dr. Charles Czeisler, profesor si cercetator in studierea somnului la Harvard University, spune ca lumina provocata de telefoanele mobile produce dezechilibre in ritmul natural al somnului, in timp ce creierul nostru “crede” ca este zi.

4) Planificarea zilei urmatoare

Seara este o ocazie de a verifica ce activitati ai in urmatoarea zi si cum poti incepe ziua conectat la ceea ce vrei sa faci. CEO-ul American Express isi incheie seara gandindu-se la 3 lucruri pe care vrea sa le realizeze in ziua urmatoare.

5) Citit

Bill Gates este recunoscut ca fiind o persoana ce citeste cel putin 1 ora pe seara. Chiar daca cititul ii asigura tranzitia usoara catre somn, de cele mai multe ori o carte captivanta il tine treaz. Asadar, seara citeste ceva care sa te linisteasca (cartea este de preferat sa nu fie legata de ce faci la serviciu).

Poti sa citesti mai multe obiceiuri de seara ale oamenilor de succes in sursele de mai jos.

Te-ar putea interesa si: 4 informatii date de stiinta despre somn si efectul asupra productivitatii

Surse utilizate:

6 Habits Of Highly Successful People Before Bedtime

The Bedtime Routines of 4 Exceptionally Successful People

Hack Your Day: Morning to Nighttime Habits of Highly Successful People

12 Evening Routines of Billionaires That You Need to Try