Productivitate

Cum te pot ajuta aplicatiile sa fii mai productiv?

Tehnologia actuala ne ajuta sa comunicam mai usor, sa realizam o serie de activitati si sa avem accesul la informatie. Intr-un articol trecut (Mai conectati?) vorbeam de avantajele si dezavantajele retelelor de socializare si a schimbarilor produse de acestea asupra unor lucruri simple, precum intalnirea cu prietenii.

De multe ori diversele dispozitive pot fi si o piedica spre potentialul nostru de productivitate. Fie ca suntem din ce in ce mai expusi multi-tasking-ului (te invit sa citesti si articolul “Multitasking? 3 sfaturi pro unitasking”) sau fie pur si simplu folosim dispozitivele in momente precum intalnirea cu prietenii, week-enduri cand ar trebui sa fim cu familia.

Orice lucru poate fi vazut din perspective diferite. Astazi, iti prezint cateva modalitati prin care aplicatiile de smartphone sau accesate direct de pe calculator, pot fi in folosul cresterii productivitatii:

1. Comunicare – astazi comunicam mai usor ca niciodata. Cu cat a crescut complexitatea proiectelor, cu atat astazi exista aplicatii (precum Slack de exemplu) ce te ajuta sa comunici mai eficient in functie de proiecte sau task-uri.

2. Liste de “To-Do” – dintotdeauna oamenii au fost interesati de crearea listelor. Un obiectiv poate fi realizat atunci cand este impartit in mici sarcini. Aici intervin aplicatii ce pot sa te ajute sa te ocupi de mai multe proiecte, dar concentrandu-te intr-un anumit moment doar pe sarcina din to-do-listul tau.

3. Planificarea timpului si a intalnirilor – daca in trecut se foloseau agendele, astazi aplicatii precum Google Calendar sau agenda telefonului sunt mai practice, fiind totodata si instrumente complexe de gestionare si planificare a timpului.

4. Salvarea resurselor web (bookmarks) – probabil ti s-a intamplat sa gasesti articole interesante si sa salvezi link-urile in tot felul de documente. Exista o serie de aplicatii care vin in sprijinul tau astfel incat sa salvezi pe categorii resursele gasite si care sa permita cautarea ulterioara cu usurinta.

5. Monitorizarea timpului pentru activitati – daca vrei sa fii productiv, trebuie sa acorzi atentie minutelor in care lucrezi. O serie de aplicatii iti vin in sprijin, fiind totodata un experiement interesant pentru a vedea pe ce proiecte/sarcini iti petreci timpul.

6. Concentrarea si instalarea de obiceiuri – intr-o perioada in care avem din ce in ce mai multe lucruri ce ne distrag atentia, a fii concentrat pe un lucru devine o mare provocare. Mai mult, instalarea unor obiceiuri noi poate fi blocata de lipsa timpului. Exista in acest sens, o serie de aplicatii utile ce te pot ajuta.

7. Sport, sanatate & productivitate – Probabil ai vazut prin parc persoane care alergau si care aveau atasat de brat telefonul mobil. O aplicatie de fitness te poate ajuta nu doar printr-o serie de indicatori de performanta dar si pentru a castiga impuls in realizarea obiectivului propus.

cover ebook

 

Am creat un ghid gratuit care ar putea sa-ti vina in ajutor in cazul in care vrei sa afli cum poti sa-ti cresti productivitatea.

Este vorba de Ghidul “33 de aplicatii pentru cresterea productivitatii” si care este disponibil accesand butonul de mai jos.

[button link=”http://www.costinciora.ro/ghidul-33-de-aplicatii-pentru-cresterea-productivitatii/” color=”#34b78b” target=”blank” size=”medium” text=”light”]Vreau ghidul![/button]